Handige informatie over de ontwikkelingen bij 17 weken zwanger

Wanneer je exact bevalt is lastig om te zeggen. Dit hangt deels van je baby af. Die zal zelf aangeven wanneer hij of zij er uit wil. Slecht 4% van de vrouwen bevalt daadwerkelijk op de uitgerekende datum. In een normale situatie kun je er van uit gaan, dat je bevalt tussen de  37 en 42 weken.

17 weken zwanger, wat staat me te verwachten?

Tijdens de zwangerschap kun je exact bijhouden wat er allemaal in je buik afspeelt. Of je nu 10 weken zwanger bent of wanneer je 17 weken zwanger bent. Het is allemaal te volgen. Het krijgen van een baby is niet zomaar iets, er moet veel geregeld worden voordat de baby geboren wordt. Er wordt geadviseerd om alles klaar te hebben tussen week 32 en week 36. Hieronder een aantal voorbeelden wat je onder andere klaar moet hebben:

  • Een adressenlijst opstellen voor de geboortekaartjes en een eventuele opdruk
  • Zorg dat je camera vol is, je kunt namelijk ieder moment bevallen
  • Zorg dat er een tas klaar staat voor jou en je baby, voor als je onverwacht naar het ziekenhuis moet
  • Zorg dat je alle spulletjes in huis hebt voor tijdens de bevalling
  • Zorg dat alle baby kleertjes gewassen zijn en dat alle verzorgingsproducten in huis zijn
  • Het is handig om van te voren beschuit met muisjes in huis te hebben
  • Beval je thuis, zorg er dan voor dat je bed om hoog staat

Meer: