Kraamhulp in Amsterdam aanvragen

Of je nu voor de eerste keer moeder wordt, of je hebt al een gezin; iedere zwangerschap, bevalling en kraamtijd is, en blijft, even uniek! Zoals binnen elke zorginstellingen, is er ook binnen de kraamzorg wel sprake van enige kwaliteitsverschil. Voor een goed landelijk overzicht van kraambureau's ga je naar kraambureau.startpagina

Kraamzorg in Amsterdam regelen

In Amsterdam zijn vele kraambureau's gevestigd, dat moet ook wel met het grote inwonersaantal van onze hoofdstad: wil je er op kunnen vertrouwen dat je op tijd je kraamzorg ontvangt, dan meldt je je in ieder geval aan bij een kraambureau aan het einde van het eerste trimester. Op de meeste websites kun je exact nalezen wat je kunt verwachten van de kraamzorg

Bij je verzekeraar kun je nagaan op hoeveel uren kraamzorg jij en je baby rechthebben. Op het moment dat je bent bevallen (thuis of in het ziekenhuis) sta je nog onder controle van de verloskundige – de kraamhulp stemt haar bevindingen af met de verloskundige die jou ook nog enkele malen zal bezoeken tot enkele weken na je bevalling (dit wanneer er geen bijzonderheden zijn met de bevalling).

Zo helpt de kraamzorg tot bepaalde mate mee met huishoudelijke taken (m.b.t. de baby) en worden zowel jijzelf als de baby regelmatig controleert. Maar je zult ook zelf aan de slag gaan met het bijhouden van ontlasting-, urine- en drinkschema van de baby. Aan de hand van de door jou bijgehouden lijsten krijgen de verloskundige en de kraamhulp een beeld van de eventuele bijzonderheden omtrent je baby. 

Meer informatie – bezoek www.kraamzorgamsterdam.net