Gebruikte ambulance kopen in Nederland

Een ambulance kopen is vaak een dure aankoop, vandaar dat gebruikte (oftewel tweedehands) ambulances vaak een uitkomst bieden. Nagenoeg dezelfde en vertrouwde kwaliteit, maar dan voor een veel aantrekkelijkere prijs. Diac Holland verkoopt vanuit Nederland gebruikte ambulances aan zowel nationale- als internationale klanten.Tweedehands ambulances

Een tweedehands ambulance is een voertuig dat medische hulpverleners naar plaats van bestemming brengt. Het voertuig is al eerder in gebruik geweest en heeft daardoor zijn kwaliteiten al kenbaar gemaakt. Tweedehands ambulances kunnen worden ingezet, daar waar een ongeluk heeft plaatsgevonden en daar waar mensen in medische noodsituaties verkeren. Iedere gebruikte ambulance van Diac Holland wordt ‘kaal’ geleverd, maar kan worden voorzien van een speciale uitrusting.Typen ambulancesIn Nederland zijn er drie soorten ambulances, namelijk: reguliere ambulances, rapid responders en traumahelikopters. Diac Holland verkoopt zowel gebruikte reguliere ambulances als gebruikte rapid responders. Een gebruikte reguliere ambulance kan worden voorzien van noodzakelijke apparatuur en materialen om ter plaatse eerste medische hulpverlening te kunnen bieden. Tot deze apparatuur behoren onder andere een defibrillator, een brancard, zuurstofflessen, medicijnen en verbandmateriaal. Een reguliere ambulance is vrij hoog en daardoor is het lastig om patiënten in de ambulance te leggen. Om dit op te lossen worden verstelbare brancards gebruikt, die eenvoudig in de hoogte kunnen worden bijgesteld. Een rapid responder is veelal een motor of kleine auto, die snel en wendbaar is. Op deze manier kan de rapid responder snel op de plaats van bestemming zijn. De rapid responder is met name bedoeld om acute zorg te bieden.

Diac Holland

Diac Holland is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van gebruikte ambulances en gebruikte medische apparatuur voor ambulances, waaronder gebruikte Lifepak 12 defibrillatoren. Kijk voor het uitgebreide assortiment op de website van Diac Holland.