Goedkoop kunnen trouwen

Hoeveel geld kost een bruiloft nu eigenlijk? Veel genoemde bedragen liggen rond de 15- a 20.000 euro… Een gemiddelde bruiloft zal dit al snel kosten, inclusief trouwlocatie, fotograaf, catering, een muziekband, trouwkleding, trouwringen, trouwkaarten, trouwalbum, trouwvervoer, huwelijksreis. We hebben het hier over de traditionele bruiloft uiteraard, wat in veel gevallen nog steeds de norm betreft. Toch zijn er tegenwoordig genoeg stellen die het geheel anders aanpakken. Lees mee…

Goedkoop trouwen

In principe kun je zonder alle extra's voor een bedrag van circa 1500 euro trouwen. Hoe doe je dit? Binnen iedere gemeente zijn er momenten in de week waarop je gratis kunt trouwen. Wanneer je een klein gezelschap uitnodigt en met de intieme groep naasten alleen uit eten gaat, bespaart dit al duizenden euro's.

  • Geen feest; wel uit eten
  • Geen trouwkleding, wel een mooi feestelijk pakje/ kostuum
  • Geen fotograaf, wel een familielid wat foto's maakt
  • Geen dure trouwringen, maar goedkoop online trouwringen kopen
  • Geen trouwvervoer, maar ieder op eigen gelegenheid naar het gemeentehuis
  • Geen huwelijksreis, maar een overnachting in een mooie bed and breakfast
  • Geen dure trouwkaarten op maat, maar online een setje trouwkaarten bestellen
  • Geen duur fotoalbum, maar zelf een fotoboek online maken
  • Geen trouwfeest, maar een intiem etentje organiseren

Met onze tips en handvatten is het voor iedereen mogelijk om goedkoop te kunnen trouwen!