Gezonde voeten, wel zo prettig

Gezonde voeten nemen we voor lief en vinden we doodgewoon, zolang er geen noemenswaardige zaken aan de hand zijn. Anders wordt het zodra je last krijgt van een voetengerelateerd probleem. Vaak zonder dat men het zich volledig bewust is, loopt men in publieke, vochtige ruimte's het gevaar te worden blootgesteld aan allerhande schimmels. Voetschimmel, wratten aan de voeten, kalknagels: stuk voor stuk ongemakken welke voorkomen hadden kunnen worden door simpele hygiëne maatregelen in acht te nemen, zoals het dragen van slippers en geen contact te maken met douche-ruimte vloeren. 

Voeten weer in optimale conditie brengen

Voetverzorging is voor velen pas belangrijk wanneer het "te laat" is. Omdat voorkomen beter dan genezen is, vet je dagelijks je voeten heerlijk in na het douchen of badderen met een lekkere vette voetcreme van schapenwolvet bijvoorbeeld en draag je gewoon slippers in vochte, publieke ruimten.

Heb je onverhoopt toch een besmetting opgelopen? Er bestaan effectieve methoden om kalknagels te verwijderen, of een voetschimmel te behandelen. Recepten zijn bij de huisarts verkrijgbaar voor beiden. Let wel: hier betaal je doorgaans zelf voor. Het kan daarom simpelweg voordeliger zijn om een anti kalknagel middel of voetschimmel middel m.b.t. huidziekten, bij een specialistische webwinkel te bestellen.