Helemaal Zen

Helemaal "Zen zijn". Wat bedoelt men hier nu mee? Over het algemeen kun je aannemen dat het "Zen-gevoel" staat voor een vredig, rustig gevoel, één met de omgeving zijn, strubbelingen -die we allemaal kennen- zijn er wel, maar voeren niet de boventoon. Being at peace zouden de Engelsen zeggen. Nu kun je zelf in deze gemoedstoestand verkeren, maar ook je omgeving kan een bijdrage leveren aan het ultieme Zen-gevoel. 

Je leefomgeving Zen inrichten

Een opgeruimd huis. Een huis ingericht zoals het beste bij jou past. Accessoires die bij jou passen en zeer zeker rust uitstralen. Zomaar wat voorbeelden van wat bijdraagt aan het Zen-gevoel. De leer van Feng Shui spreekt hier ook zeer uitgebreid over. Deze oud Aziatische levensfilosfie, levenswijze en richtlijnen voor het leven en het huis wat je bewoont, geeft veel aanknopingsspunten over hoe je het beste je woning kunt inrichten. Ben je geïnteresseerd in de opvattingen van Feng Shui, lees dan hier even verder.

Opgeruimde prettige woning

Geen zin of tijd om de Feng Shui basisprincipe's toe te passen, dan kun je toch in een hand omdraai je woning Zen 'maken' door deze niet alleen opgeruimd te houden, maar ook van feel-good accessoires te voorzien, zoals: verse bloemen, kaarsjes, boeddhabeeldjes, (ook mooi voor buiten in de tuin) en mooie foto's van dierbaren en dierbare situaties, zoals afbeeldingen van verre reizen. Datgene wat goede gevoelens opwekt plaats je in je woning. En uiteraard datgene wat een negatief gevoel oproept -doordat je het gekregen hebt van iemand die je eigenlijk niet mag- verwijder je ad hoc uit je woning. Dit geef je dan natuurlijk aan een kringloopwinkel; zo draag je ook weer iets positiefs bij.