Verschillende manieren om neusharen te verwijderen

Er zijn veel mensen die last ondervinden van te lang of te veel neushaar. Bij iets oudere mensen zal dit vanwege de hormoonhuishouding wat vaker voorkomen. Er zijn verschillende mogelijkheden om overtollig neushaar te verwijderen. Over die manieren lees je in deze blog meer.

Waarom heeft een mens neushaar?
Neushaar dient om te voorkomen dat vuil de neusholte binnenkomt. Wanneer we geen neusharen zouden hebben, zouden stof en ander vuil makkelijk ons intern milieu binnengaan. Dat kan gevaarlijk zijn omdat dit kan leiden tot infecties en ontstekingen. Bij sommige mensen groeit het neushaar zo snel dat het de neus uit groeit. Wanneer je dit vervelend of onverzorgd vindt, zijn er diverse manieren om het neushaar te verwijderen. Daarover hieronder meer.

Knippen
Knippen is een van de makkelijkste methoden om het neushaar korter te maken. Het voordeel is dat de haartjes niet helemaal worden verwijderd. Op deze manier kunnen de kortere haartjes alsnog ervoor zorgen dat er geen vuil de neusholte in komt. Het nadeel van knippen is echter dat je je vervelend kan verwonden met een schaar. Als je het lastig vindt om te knippen kan je beter een andere methode kiezen, omdat je dit bij knippen toch herhaaldelijk moet doen.

Epileren
Je kunt je neusharen ook verwijderen door deze met een pincet te epileren. Dit is een relatief goedkope methode en de haartjes worden meestal met haarzakje en al weggehaald. Hierdoor groeien ze niet zo snel terug. Het epileren van de neusharen kan echter wel heel pijnlijk zijn en lang duren.

Waxen
Deze methode wordt nog niet heel lang gebruikt om neusharen te verwijderen. Waxen heeft het voordeel dat alle haren volledig verwijderd worden. Bovendien komen de haartjes relatief langzaam terug. Het waxen is wel behoorlijk pijnlijk.

Trimmen
Je kunt met een neustrimmer gemakkelijk je neusharen verwijderen. Het voordeel van een neustrimmer is dat dit snel gebeurd is. Daarnaast is een neustrimmer ook heel geschikt om oorharen te verwijderen. Een nadeel van een trimmer is dat het haar, net als met knippen, wat sneller terug komt, maar daardoor blijft de neusholte wel weer beschermd.

Neustrimmers
Tech66 heeft verschillende goedkope neustrimmers, die ook allemaal ingezet kunnen worden om de haren in het oor mee te verwijderen. De neus en oortrimmers zijn niet erg groot en kunnen eenvoudig mee worden genomen. Door een afsluitdop en schoonmaakborsteltje verloopt trimmen geheel hygiënisch.

Een haarvrije neus
Met verschillende methoden kun je je neusharen verwijderen: knippen, epileren, waxen en trimmen. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Neushaar verwijderen met een trimmer lijkt het meest comfortabel.

Bron Tech66