In 2016 veel veranderingen voor de deur bij zorgverzekering

Het jaar 2016 staat voor de deur. Dat betekent ook dat er een aantal zaken veranderen in de zorgverzekering. Zo stijgen de premies in de basisverzekering, en krijg je te maken met een verhoging van het eigen risico. Overigens blijft de kraamzorg in 2016 wel vergoed.

 

Nieuwe premies


In november maken zorgverzekeraars hun nieuwe premies bekend. Dit betekent dus ook weer het jaarlijkse dilemma of je moet wisselen van zorgverzekeraar. In dat geval is het verstandig om op internet op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering van 2016. Neem ruim de tijd om alle verzekeringen met elkaar te vergelijken. Hou daarbij uiteraard rekening welk pakket het beste past bij jouw soort zorg en wensen. Op dit moment zijn nog niet alle premies bekend. Vanaf november 2015 barst de strijd tussen de zorgverzekeraars weer los. Het duurt dus nog even voordat je de goedkoopste zorgverzekering in 2016 kan regelen.

 

Veranderingen zorgverzekering


Een aantal zaken staan al wel vast. Zo stijgt het eigen risico met 385 euro, en maakt de sportarts voortaan deel uit van het basispakket. Dit jaar vormde kraamzorgverzekering een bron van discussie. Tot voor kort was niet zeker of de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) nog zou worden vergoed. Dit houdt in dat het bloed van een zwangere vrouw in het buitenland wordt getest op chromosoomafwijkingen, zoals het downsyndroom. Uiteindelijk is besloten om dit nog wel te verzekeren. Ook de vrije artsenkeuze zorgde in 2015 voor verhitte discussies in Nederland. Uiteindelijk is besloten om de beperking van de vrije artsenkeuze op de lange baan te schuiven. De Minister van Volksgezondheid stelt in 2016 een nieuw plan voor. 

Meer geld en zorg informatie treft u bij Spaaractief.nl