Bezoek een mondhygiëniste naast de tandarts

Wanneer u een gezond en vitaal gebit wenst te behouden, kunt u een bezoek aan de mondhygiënist overwegen. Allereerst is het belangrijk om u te beseffen, dat een bezoek aan de mondhygiënist een tandartsbezoek in geen geval kan vervangen. Het is daarom aan te raden om in ieder geval eens per jaar naar uw tandarts te gaan voor het laten uitvoeren van een periodieke controle. Tijdens een periodieke controle loopt een tandarts uw gebit na op (beginnende) complicaties aan uw tanden en kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een grote hoeveelheid tandplak, overgebleven tandsteen achter uw tanden of gaatjes. Mocht er sprake zijn van complicaties, dan dient u hier op een later moment voor terug te komen. Wij spraken voor dit artikel met een tandarts in Delft om de voordelen van een bezoek aan de mondhygiënist te bespreken.

Het werk van een mondhygiënist

Zoals eerder aangegeven, kan een bezoek aan de mondhygiënist een periodieke controle bij de tandarts niet vervangen. Een mondhygiënist loopt uw gebit na op tandplak, tandsteen, ontstekingen in uw tandvlees, enzovoorts. Hierbij worden gaatjes of ontstekingen aan de wortels van tanden en kiezen echter niet opgemerkt, iets wat tijdens een periodieke controle bij de tandarts wel gebeurt. U zult zich wellicht afvragen, wat voor nut een bezoek aan de mondhygiënist dan nog heeft? Simpelweg kan een bezoek aan de mondhygiënist een toevoeging vormen op een periodieke controle bij de tandarts. Ga bijvoorbeeld eens per jaar naar de tandarts, afgewisseld met een jaarlijks bezoek aan de mondhygiënist. Zo wordt het tandplak en tandsteen in uw gebit tweemaal per jaar verwijderd, waardoor de kans op gaatjes aanzienlijk kleiner wordt. Ook kan een mondhygiënist u helpen bij het beter leren reinigen van uw gebit. Hoe kunt u bijvoorbeeld het beste poetsen? Hoe zet u tandenstokers of flosdraad in? Enzovoorts.
Meer:

Tandarts Amstelveen