Het belang van een periodieke tandartscontrole

U wilt toch ook een stralende lach op uw gezicht hebben? Dit lukt, wanneer u een mooi en vitaal gebit heeft! Voor een dergelijk gebit is het van groot belang, dat u uw tanden en kiezen goed laat onderhouden. Enerzijds doet u dit zelf, door regelmatig en secuur te poetsen, anderzijds kunt u hier de hulp van een tandarts wellicht bij gebruiken. Een tandarts helpt u met een periodieke controle, waarbij uw gebit wordt nagelopen op vervelende complicaties. In veel gezinnen wordt het belang van een periodieke controle van het gebit regelmatig onderschat, waardoor gaatjes en ontstekingen al snel kunnen ontstaan. Wij spraken met een tandarts in Eindhoven, over het belang van een periodieke controle.

Wat houdt een periodieke controle in?

 

Zoals de naam al aangeeft, wordt een periodieke controle eens per (half) jaar uitgevoerd door een tandarts. De tandarts controleert uw gebit tijdens een periodieke controle op tandsteen, grote hoeveelheden tandplak op uw tanden en kiezen, beginnende gaatjes, enzovoorts. Tijdens een periodieke controle zal een tandarts nooit een behandeling uitvoeren. Er zal hoogstens wat tandsteen van uw tanden worden verwijderd, om gaatjes te voorkomen. Mocht u grotere complicaties hebben, zoals een ontsteking of een gaatje, dan dient u hier op een later moment voor terug te komen.

Belang van een periodieke controle

 

Het belang van een periodieke controle is groot, omdat het bijdraagt aan het verkleinen van de kans op gaatjes en ontstekingen in uw tanden en kiezen. Door de tandplak in uw gebit te laten verwijderen, kunnen de bacteriën in de tandplak uw tandglazuur niet verder aantasten. Wanneer dit wel zou gebeuren, kan dit het begin van een gaatje vormen.

Ook voor jongere kinderen is een periodieke controle erg belangrijk. Het voorkomen van complicaties in het melkgebit heeft namelijk invloed op de staat van het volwassenengebit van het kind op latere leeftijd.