Nagels verzorgen; hoe pak je dat aan?

Voor vrouwen is het hebben en verzorgen van mooie nagels zeer belangrijk. Ook de sterkte van de nagels moet goed zijn. Daarom zullen wij u in dit artikel een aantal handige tips geven bij het verzorgen van uw nagels, zodat deze altijd vertoonbaar zijn. Wij wensen u veel leesplezier en succes bij het onderhouden van uw (toekomstige) mooie en sterke nagels!

Nagelbijten

Veel mensen bijten hun nagels, zowel mannen als vrouwen. Dit is zeer slecht voor uw nagels, maar ook voor uw gezondheid. De bacteriën van uw handen en vingers zullen in uw mond terecht komen, wat niet gezond is. Ook kan het zwakke en broze nagels veroorzaken. Hierdoor kunt u uiteindelijk ook rode en/of ontstoken nagelriemen krijgen. Probeer hier dus zo snel mogelijk mee te stoppen.

Heeft u nagels gebeten? Dan kunt u deze op een gemakkelijke manier verzorgen. Smeer uw nagels en nagelriemen in met een lotion of vocht inbrengende crème. Hierdoor voorkomt u verdere uitdroging.

Vijlen van nagels

Heeft u last van slappe nagels die snel afbreken? Dan is het verstandig om deze regelmatig te vijlen, het liefst met een zandvijl. Hierdoor blijven uw nagels in optimale conditie. En vijl altijd van buiten naar binnen! Zorg er ook voor dat u altijd een vijltje bij u heeft, zodat u beschadigingen altijd kunt indammen door meteen te vijlen.

Nagellak

Het gebruik van gel nagellak moet u in proberen te merken. Het is natuurlijk mooi, maar u moet ook aan de gezondheid van uw nagels denken. Het is namelijk goed om deze zo nu en dan een aantal weken niet te lakken. Hierdoor krijgen ze weer lucht en worden ze niet geel en slap wat wel gebeurd bij het lang en intensief dragen van nagellak.

Het verwijderen van nagellak doet u met nagellak remover. Hierbij moet u er echter op letten dat u geen aceton houdende producten gebruikt, want hierdoor drogen uw nagels uit.