Voorkom ongelukken in de badkamer

Veel ongelukken in de badkamer doen zich voor op gladde oppervlaktes, zoals een natte badkamervloer, of een ligbad waar douchegel (of nog erger: badolie) op is blijven liggen. Een glij- en valpartij ligt voor de hand. En daar waar jongeren zich nog vaak staande weten te houden, kunnen ouderen zich lelijk verwonden. Om over botbreuken, zoals een gebroken heup, nog maar te zwijgen. Dit is zeer kwalijk, en kan desastreus uitpakken voor ouderen. Gelukkig zijn valpartijen relatief eenvoudig te voorkomen.

Voorkom uitglijden

Natte vloeren zijn goed te voorkomen. Diegenen die niet over een separate douchecabine beschikken, doen er verstandig aan een lang douchegordijn te gebruiken, wat tot enkele centimeters boven de grond hangt. Daarnaast kan er in de douchecabine, of in het ligbad, een antislip badmat gebruikt worden. Dit is zeer aan te bevelen, want niet iedere douchegel spoelt even gemakkelijk weg en maakt de vloer zeer glad.

Daarnaast is het handig om grijpbeugels te bevestigen aan de badkamerwand, daar waar nodig. Zoals bij het toilet, maar ook bij het ligbad.

Anti-slipbadmatten

Plaats altijd één, of meerdere, antislip badmatten op de badkamervloer. Hierover kun je veilig lopen zonder weg te glijden. Een absolute must, vooral voor ouderen. Je kunt de veilige badmatten bestellen op de website van Badmattenonline.nl