Waar moet je op letten bij het aanschaffen van kleding voor grote maten?

Het vinden en kopen van grote maten voor heren is zeer lastig. Dit komt doordat het aanbod van grote maten kleding niet groot is en over het algemeen alleen maar te vinden bij speciaalzaken of u moet kleding op maat laten maken. Wij zullen u een aantal handig tips geven bij het dragen van kleding met een maatje meer. Zo krijgt u meer zelfvertrouwen en heeft u er geen problemen mee om uzelf in het openbaar te bewegen.

Niet te strak

Te strakke kleding bij een maatje meer is geen gezicht. Uzelf ziet het vast ook wel eens over straat lopen, waarbij u denkt; ‘dat had ook wel een maatje groter gemogen’. Door het dragen van (te) strakke kleding komen uw rondingen naar voren. U hoeft ook niet te zwemmen in uw kleding, maar liever iets te los dan te strakke kleding.

Lengte bepaalt een hoop

U moet er altijd voor zorgen dat u kleding koopt waarvan de lengte voldoende is. Zorg er ook voor dat u bijvoorbeeld hoogstaande artikelen in een supermarkt kunt pakken zonder dat uw buik zichtbaar is. Test dit daarom vooraf in de kledingzaak al, zodat u altijd van genoeg comfort voorzien bent.

Een goede basis is vereist

Bij vrouwen is het verstandig om al de nodige aandacht te besteden aan corrigerend ondergoed. U zult natuurlijk niet twee maten krimpen, maar het zal wel allemaal wat strakker ogen. Mede door dit corrigerende ondergoed kunt u ook jurkjes dragen, want deze zullen een stuk lekkerder zitten.

Er is tegenwoordig zeer modieus corrigerend ondergoed te krijgen. U hoeft dus niet meteen te denken aan huidkleurig oma ondergoed, maar zeker ook met mooie prints en opdruk!

Hoge taille

Bij het aanschaffen van broeken, of voor vrouwen rokken, is het verstandig om deze aan te schaffen met een hoge taille. Hierdoor valt uw buik net in binnen de broek en kunt u uw lichaamsvormen enigszins wegwerken. Het ziet er namelijk niet uit wanneer u een broek koopt waarbij uw buik over de rand van de broek heen hangt. Hiervoor is een hoge taille een goede oplossing!

Ook handig: Overhemden Extra lang