Wat te doen tegen verkleurde tanden

Door verschillende oorzaken verkleuren de tanden. Mogelijke oplossing hiervoor is om uw tanden te bleken. Al sinds de 19e eeuw worden de tanden van mensen gebleekt.
 
Redenen waarom tanden verkleuren zijn bijvoorbeeld:
 
– Door rokersaanslag
– Door het drinken van veel koffie, thee en wijn
– Gebruik van medicatie
– Verkeerde voedingsgewoonten
– Genetisch bepaald
 
Zelf heb je dus al enige invloed op het verkleuren van je tanden. Maar ondanks dat je goed je tanden poetst en regelmatig naar de tandarts gaat, is verkleuring van tanden niet te voorkomen. Maar je tanden zijn uiteraard wel te laten behandelen tegen verkleuring.
 
Met het poetsen van je tanden kunnen alleen verkleuringen die aan het oppervlak liggen, iets weg gepoetst worden. Gebruik hiervoor speciale tandpasta’s.
 
Maar meestal ligt de oorzaak dieper in de tanden. Zo diep dat je ze niet kunt wegpoetsen. In dat geval kun je ervoor kiezen om je tanden te bleken. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Tandartspraktijk Mond-Time (zie www.mond-time.nl voor meer informatie).
 
Andere mogelijkheden om wittere tanden te krijgen zijn facing of door het plaatsen van kronen. Bij facing wordt een laagje composiet aangebracht op de tanden. De verkleuringen worden hierdoor verborgen.
 
Maar het bleken van tanden is eenvoudiger en effectiever. Dit adviseren we dan ook boven facing. Bijkomend voordeel is dat het niet heel duur is. De kleur van uw tanden verbeteren zichtbaar.