3 tips om de juiste zorgverzekering af te sluiten

Het einde van 2015 nadert en dat betekent dat veel Nederlanders zich weer gaan orienteren op de zorgverzekeringsmarkt. Welke aanbieder is in 2016 de goedkoopste en de beste? Wat valt er allemaal onder een zorgverzekering in 2016? Dit soort vragen komen ieder jaar weer terug als er weer een keuze moet worden gemaakt over een nieuwe zorgverzekering. Hoe weet je nou wat voor soort verzekering moet afsluiten en waar je dit moet doen? De volgende 3 tips kunnen je hierbij helpen.

 

  1. Verhogen van eigen risico

Ieder jaar gaat het eigen risico weer omhoog en naar verwachting wordt dit in 2016 ongeveer 385 euro. Dat betekent dat je dit bedrag zelf moet betalen waar naar de verzekering het verder zal aanvullen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het eigen risico te verhogen. Het gevolg is dat je meer korting krijgt op de premie. Echter is het alleen noodzakelijk als je verwacht dat je weinig tandartsbezoeken nodig hebt, weinig ziek wordt en dus nauwelijks naar de huisarts hoeft. Alleen dan profiteer je van het verhogen van de eigen risico.

  1. Kies voor een aparte aanbieder

Steeds vaker komt het voor dat gezinnen onder één aanbieder komen te hangen. Waarschijnlijk is dit voordeliger als je besluit om over te stappen. Echter moet je ook op de langer termijn bekijken. Wat voor zorgkosten heb jij bijvoorbeeld tegenover je partner en kinderen? Indien de kinderen bijvoorbeeld naar de orthodontist gaan of je partner naar de opticien en jij niet, dan betaal jij hier wel de kosten voor. Het beste is dus om te kijken wat denkt nodig te hebben volgend jaar. Op basis van die informatie ga je op zoek naar de goedkoopste en beste aanbieder. Het maakt dus niet uit of je allemaal bij een aparte aanbieder zit, want jij wilt toch gewoon de beste oplossing hebben?

  1. Apart afsluiten voor het buitenland

Verwacht je komende jaar veel te gaan zullen reizen? Dan heb je best kans dat er iets lichamelijks kan gebeuren. Je krijgt bijvoorbeeld een ongeluk of je wordt ziek. Natuurlijk hoop je dit niet, maar helaas heb je dat niet voor het zeggen. In dat geval kun je ervoor nadenken om je te laten verzekeren in het buitenland. Dit is wel een stuk duurder als in Nederland, maar mocht het gebeuren, dan hoeft je niet de volle mep te betalen. Indien je weinig of geen reisjes gaat maken in 2016, dan is dit niet aan de orde.