Wat doet banana powder?

Het wordt vooral gebruikt voor het fixeren van de foundation, dit geld zowel voor vloeibare foundation als voor creme foundation. De banana powder zorgt ervoor dat de make-up beter blijft zitten en dat de huig niet gaat glanzen. Deze poeder is eigenlijk voor elk huidtype, en het wordt ook gebruikt als highlight poeder voor een wat donkere huid.

 

Hoe werkt het?

Door de banana powder wordt de huid vooral geëgaliseerd, roodheid wordt weggehaald en grauwe donkere kleuren in de huid worden gecorrigeerd. De banana powder afbsorbeerd ook oliën die op je huid zitten, zo glanst je gezicht niet en geeft het een mooi matt effect. Je kan de poeder combineren met de banana concealer om bijvoorbeeld de donkere kringen onder je ogen weg te werken. Banana powder is dus het ideale product om je make-up écht goed in orde te krijgen. Gebruik het voor een avondje uit, als je naar je werk gaat of voor naar school. Als je je uiterlijk en huidverzorging belangrijk vindt dan kies je voor de beste make-up producten.

Hoe kan je het gebruiken?

Het beste is om een grote en zachte poederkwast te gebruiken om de banana powder aan te brengen op je gezicht. Gebruik niet te veel poeder, pak een klein beetje poeder op de kwast en maak een draaiende beweging in het deksel. Dit zorgt ervoor dat de poeder goed wordt verdeeld over de kwast en dat het egaal wordt verdeeld over de huid. Probeer ook die zelfde draaide beweging te maken bij het aanbrengen van de poeder. Zo is de kans op witte poeder strepen klein en krijg je een mooie egale huid.

De laatste maanden worden er steeds meer banana powder producten verkocht. Het lijkt erop dat het zowel in Nederland als in Europa een echte hype is.