De aanvullende zorgverzekering moeilijk? Niet met deze 5 tips!

Het spreekwoord ‘door de bomen het bos niet meer zien’ is goed van toepassing op de zorgverzekering-jungle. Na het onderzoeken en vergelijken van talloze verzekeringen bent je eruit: je weet waar je jezelf wilt gaan verzekeren. Maar dan komt de volgende hobbel: de aanvullende zorgverzekering. Gelukkig is dit veel makkelijker dan je denkt. Tip 4 wist je vast niet!

 

1. Afsluiten aanvullende zorgverzekering

Om een aanvullende verzekering af te sluiten moet je eerst een basisverzekering hebben. Vanuit de basisverzekering wordt het een en ander vergoed, maar lang niet alles. De meeste mensen sluiten een aanvullende verzekering tegelijk af met de basisverzekering. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om gedurende het jaar een aanvullende verzekering af te sluiten, maar dat gaat vaak om uitzonderlijke gevallen.

 

2. Uitbreiding aanvullende zorgverzekering

Het kan zijn dat je er in de loop van het jaar achter komt dat je extra zorg uit je aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om dan je pakket uit te breiden. Neem daarvoor altijd contact op met je verzekeraar, dan weet je het zeker.

 

3. Een aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar

Niet alleen de basispremie, maar ook de aanvullende verzekering verschilt in prijs per verzekeraar. Op www.overstappen.nl kan je snel en makkelijk alle verzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kan het voorkomen dat je bij verzekering A je basisverzekering wil afsluiten, maar liever bij verzekering B een aanvullende verzekering wilt. Dat is in de meeste gevallen toegestaan en kan je aardig wat geld schelen op je maandelijkse kosten.

 

4. Besparen op de aanvullende zorgverzekering

In de zoektocht naar een voordelige, goede zorgverzekering vliegen de bedragen je om je oren. Om dit allemaal goed op een rijtje te krijgen is het slim om een vergelijkingssite te raadplegen. Overstappen.nl biedt een uitgebreide selectie aan zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Het enige wat je hoeft te doen is je wensen invullen: de vergelijker doet de rest en binnen enkele minuten kan je kiezen voor een gunstige, voordelige zorgverzekering die aan jouw eisen voldoet.

 

5. Acceptatie aanvullende zorgverzekering

Wettelijk gezien mag een zorgverzekering iemand weigeren. Dat zal alleen gebeuren als je een risico vormt en uiterst veel zorg behoeft. Voor ouderen en chronisch zieken kan een verzekering een hogere premie vragen. Dat ga je natuurlijk liever uit de weg, maar het is niet verstandig om je ziektegeschiedenis te verzwijgen. Iedereen in Nederland heeft namelijk een wettelijk mededelingsplicht.

 

Aan het eind van het jaar mag iedereen weer wisselen van zorgverzekering. Ten opzichte van 2016 gaat er volgend jaar weer het een en ander veranderen. Overstappen.nl houdt het voor je in de gaten en houdt je op de hoogte van de veranderingen in 2017. Zo weet je meteen wat je te wachten staat met het eigen risico, de basisverzekering, de zorgtoeslag en nog veel meer.

 

Overige: