Een mooie lach door middel van facings

Altijd al moeite gehad om met zelfvertrouwen te kunnen lachen op een foto of als je met iemand in gesprek bent? Hier kun je verandering in brengen. Door middel van facings creëer je de glimlach waar je altijd al van hebt gedroomd.

Wat zijn Facings?

Altijd al van je gekleurde, gebroken, spleten of scheve tanden af willen komen? Dan kan het plaatsen van facings de ultieme uitkomst zijn. Hierbij plaatst de specialist een tandkleurig laagje op je tanden die één of meerdere van deze problemen kunnen verbergen. De kleur kan aan de hand van een kleurenstaal bepaald worden. Na de behandeling merk je weinig tot geen verschil. De facings worden door de specialist goed gepolijst en voelen daarna aan als je eigen tanden.

Composiet of porselein?

Facings bestaan in twee verschillende materialen. Kunsthars wordt gebruikt bij het maken van composiet Facings. Composiet wordt laagje voor laagje uitgehard op je tanden. Als dit volledig gehard is worden de facings vervolgens naar de gewenste vorm geslepen en gepolijst. In het geval van beschadiging is composiet gemakkelijk te repareren. Composiet zal wel eerder verkleuren dan porselein, maar zijn daarentegen betaalbaarder. Porselein is de beste keuze om een zeer natuurlijke look van je tanden te behouden. Dit type facings wordt, voordat het op je tanden wordt geplaatst, op maat gemaakt en aangepast naar jouw wensen.

Onderhoud

Extra onderhoud is niet nodig. Uiteraard is het noodzakelijk om je tanden goed te poetsen, evenals het gebruik van flosdraad of tandenstokers om de ruimtes tussen je tanden goed te reinigen. Mochten de facings beschadigen dan kunnen de tandartsen van Smile2go dit probleem altijd weer voor je oplossen. Als je composiet facings hebt laten zetten, denk dan wel om het roken en het drinken van frisdrank. Deze factoren zorgen namelijk snel voor verkleuring. Verder kan je inprincipe alles eten, maar denk erom dat je niet op harde dingen gaat bijten. Dit kan je gewone tanden al beschadigen en dat wil je uiteraard niet als je dure facings op je tanden hebt laten zetten.

Meer informatie?

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in het plaatsen van facings of zou u graag nog meer informatie willen over dit onderwerp? Neem dan vooral een kijkje op Smile2go.nl en maak gratis een afspraak voor een smile-analyse. Op deze manier wordt er snel duidelijk of facings iets voor jou zijn.