Heerlijk, zo’n glutenvrij ijsje!

Met de zomer voor de deur is het tijd om de vriezer weer vol met heerlijke ijsjes te gooien. Ben je intolerant voor gluten, let dan wel op de ingrediënten van het ijsje. Een waterijsje, bijvoorbeeld een raket, is geheel glutenvrij, maar grote kans dat er wel gluten zitten in die lekkere cornetto’s. Er komen steeds meer glutenvrije ijsjes op de markt, dus ook voor jou is er een glutenvrij ijsje!

Moet jij glutenvrij eten?

Zoveel mogelijk glutenvrij eten als je een glutenallergie hebt is veel beter voor je en scheelt je flink wat buikpijn. Als je toch gluten binnen krijgt beschadigt het je maag en darmen en daar ga je op den duur behoorlijk last van krijgen. Let dus goed op het glutenvrije logo die op verpakking staat als je boodschappen aan het doen bent. Er zijn tegenwoordig genoeg producten te vinden in de supermarkt zonder gluten. Een glutenvrij dieet houdt dus in dat je bepaalde granen en tarwe moet vermijden.

Gluten in bepaalde ijsjes

In bepaalde ijsjes zitten gluten. Als je op een warme zomerdag een heerlijk genietmomentje wilt, controleer dan eerst even de verpakking van het ijsje. Een bolletje schepijs is natuurlijk wel het lekkerst in zo’n goudbruin gebakken hoorntje. Helaas vind je in ijsjes met een hoorntje of andere koekjes gegarandeerd gluten. Voor de echte ijsjes fans is ijs in zo’n plastic bakje veel minder lekker.

Een glutenvrij ijsje!

Als je er zeker van wilt zijn dat je geen gluten binnen krijgt als je een ijsje eet, neem dan een waterijsje of een heerlijk bolletje schepijs in een bekertje. Echter, is er een leuk nieuwtje! Glutenvrij ijs is er nu ook verkrijgbaar op een hoorntje. De hoorntjes maken ze niet met granen, maar met meel zonder gluten.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar meer producten zonder gluten? Neem dan eens een kijkje in de supermarkt en je zult zien dat je ruime keuze hebt. Op 247glutenvrij.nl is veel informatie te vinden over glutenintolerantie en vind je ook heerlijke glutenvrije recepten. Een bolletje aardbeien, stracciatella of chocolade ijs; krijg jij er ook al zo’n zin in als je eraan denkt? Laat de zomer maar beginnen en geniet van heerlijk glutenvrij ijs!