Zorgverzekering 2017 vergelijken – goedkoopste zorgverzekering 2017 – besparen op je zorgverzekering

Gemakkelijk geld besparen op zijn zorgverzekering dat wil iedereen. De makkelijkste manier op geld te besparen is door over te stappen naar een goedkope internet zorgverzekering. De internet zorgverzekering ook wel de budget polis genoemd is een natura zorgverzekering, dit betekend dat je nooit zelf de rekeningen van de zorgverlener hoeft voor te schieten, maar dat de behandelaar de rekening direct doorgestuurd naar de zorgverzekeraar. Wel zo handig. Echter geldt dit alleen als je de behandeling laat uitvoeren door een specialist of behandelaar waarmee de zorgverzekeraar een zorgverzekeringscontract mee heeft afgesloten. In de praktijk hebben alle goedkope internet zorgverzekeraars uitgebreide keuzen in artsen, specialisten en behandelcentra. Als je toch kies voor een behandeling bij bijvoorbeeld een ziekenhuis, waar de zorgverzekeraar geen contract mee heeft, dan betaald de zorgverzekeraar slechts tussen de 65 en 80% van de rekening.

Wanneer je overstapt van ziektekostenverzekering let er dan op of je ook nog aanvullende zorgverzekeringen hebt lopen, deze moet je vaak apart opzeggen. Vanaf 19 november 2016, zijn alle nieuwe premies en polisvoorwaarden bekend, de zorgverzekering 2017 vergelijken en direct overstappen kan beginnen. Je hebt slechts tot het eind van 2016 om over te stappen naar een andere zorgverzekering 2017.

Bij het kiezen van een zorgverzekering gaat niet alleen om de hoogte van de maandelijks te betalen zorgverzekeringspremie, het is ook prettig al je met vragen terecht kunt bij je zorgverzekeraar, dat het declareren op verschillende manieren kan en dat zorgkosten die je zelf hebt betaald snel terugkrijgt van je zorgverzekeraar. Bij een restitutie polis moet je er rekening mee houden dat je veel rekeningen die je krijgt van zorgverleners eerst zelf moet betalen.

Wat is goedkoop en wat is duurkoop? Bij zorgverzekeringen kun je kiezen uit drie soorten verzekeringen te weten de basisverzekering, de aanvullende zorgverzekering en de aanvullende tandartsverzekering of tandverzekering. De dekking en vergoeding dan alle basisverzekeringen van alle zorgverzekeraars is precies gelijk. De inhoud is wettelijk vastgesteld door het kabinet in het samengestelde basispakket. Benieuwd naar het basispakket 2017? De basisverzekering 2017 zal naar verwachting behoorlijk veel duurder gaan worden. Naar verwachting gaan we volgend jaar gemiddeld 10% meer zorgverzekeringspremie betalen. De eerste zorgverzekeraar DSW, heeft onlangs zijn premie bekend gemaakt. De minister van Volksgezondheid noemde het een koude douch. Dit had Edith niet zien aankomen. DSW zegt dat veel andere zorgverzekeraars hun voorbeeld gaan volgen.

Het is dan ook de verwachting dat de premieverschillen bij den zorgverzekering 2017 groter zullen zijn dan dat in 2016 het geval is. Als je voor het eind van het jaar als de oliebollen op tafel staan en het vuurwerk de lucht in vliegt, niet een nieuwe basisverzekering kiest dan zit je er weer een jaar aan vast. Zorgverzekeringen worden namelijk ieder jaar automatisch verlengt om ervoor te zorgen dat mensen niet onverzekerd rondlopen. Zorg dat je ruim van tevoren begin met het vergelijken van je eigen ziektekostenverzekering, de nieuwe zorgpremie de veranderde polisvoorwaarden. Vaak loont het de moeite om over te stappen. Overstappen van zorgverzekering kan je zomaar €200 per jaar besparen. Driekwart van de verzekerde is nog nooit overgestapt van zorgverzekering.