Waarvoor kan botox gebruikt worden?

Botox is een eiwit dat ook wel botulinetoxine wordt genoemd. Botulinetoxine wordt geproduceerd door een bacterie, genaamd Clostridium botulinum. Botox wordt veel gebruikt voor anti- rimpelbehandelingen. Waarom dit middel zo efficiënt werkt tegen de meeste rimpels? Dat komt doordat veel rimpels als gevolg van spiersamentrekkingen ontstaan. Met botuline toxine wordt communicatie tussen zenuw en spier verbroken. Hierdoor kunnen er geen ongewenste spiersamentrekkingen meer plaatsvinden. De rimpels zullen hierdoor al snel na een behandeling verdwijnen.

Tegen wat voor rimpels werkt botox?

Botox helpt dus om ongewenste spiersamentrekkingen tegen te gaan. Het middel helpt daarom ook alleen tegen rimpels die het gevolg van deze spiersamentrekkingen zijn. De voorhoofdrimpels kunnen bijvoorbeeld ontstaan door te fronsen. Botuline toxine werkt zeer efficiënt tegen deze rimpels. Andere voorbeelden zijn kraaienpootjes en rimpeltjes rondom de lippen. Ook deze rimpels kun je eenvoudig laten verminderen in een kliniek. Rimpels die het gevolg zijn van een minder strakke huid zijn door middel van botox niet te verhelpen. Daar kent de schoonheidskliniek weer andere behandelingen voor.

Waar kun je terecht voor een behandeling?

Botox is onwijs populair en wordt tegenwoordig allang niet alleen meer door bekendheden gebruikt. Er zijn dan ook veel steden in ons land waar je terechtkunt voor een behandeling met botulinetoxine, waaronder Rotterdam en Den Haag. Het is belangrijk dat je voor een kliniek kiest waar jij je fijn bij voelt. Vaak kun je op de website van een kliniek zien wat voor resultaten je kunt behalen. Zo kun je zelf al een beeld vormen van hoe je er na de behandeling uit kunt zien.

Is botox gevaarlijk en/of permanent?

Botuline toxine is niet gevaarlijk als het in de juiste hoeveelheden en op de juiste plaatsen wordt geïnjecteerd. Bovendien is het ook niet permanent. Je zal ongeveer iedere vijf maanden naar de botox kliniek moeten om de rimpels weg te houden. Het is daarom prettig als je een goede kliniek bij jou in de buurt hebt. Zo weet je precies waar je naartoe kunt als de rimpels langzamerhand weer terug beginnen te komen.

Over het algemeen ervaren mensen die een behandeling met botuline toxine nemen nauwelijks bijwerkingen. Mogelijk kan de huid op de plek van de injectie iets opzwellen. Als je hier last van hebt, kun je de huid op die plek verkoelen. Er zijn veel mensen die na een injectie met botuline toxine bijvoorbeeld weer verder gaan winkelen. Voor ernstige bijwerkingen hoef je dus niet bang te zijn.

Rimpels die niet met botuline toxine te behandelen zijn

Als rimpels niet het gevolg zijn van spiersamentrekkingen heeft het geen nut om deze rimpels met botox te behandelen. In dit geval kan een kliniek vaak wel andere behandelingen gebruiken om de rimpels te verminderen. Het is daarom ook in dit geval aan te raden om je even te laten informeren bij een kliniek. Zo weet je ook hoe je deze rimpels het best kunt laten behandelen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel behandelingen die ervoor kunnen zorgen dat je er jonger uit gaat zien.

— Advertorial —

Lees u goed in voordat u gebruikt maakt van Botox. Aan deze advertorial kunnen geen rechten worden ontleend.