Hormonen, een heel avontuur!

Moeheid, stemmingswisselingen, problemen met je gewicht, haaruitval, een te heftige of juist uitblijvende menstruatie… het kan komen door een hormonale disbalans. Wist je dat? Nee, het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Toch zijn hormonen ontzetten belangrijk in het aansturen van ons lichaam.

Zonder dat we het weten brengen we onze hormonen in onbalans. Voeding, stress zo maar twee belangrijke factoren met een grote invloed. Maar ook punten die je met kleine aanpassingen in je leefstijl kunt aanpassen.

Een hormooncoach kan je helpen. Met veel kennis over de theorie kan een hormooncoach je het juiste pad insturen. Want elke klacht kan weer worden veroorzaakt door een ander soort hormoon uit een andere klier. Wist je bijvoorbeeld dat we 7 hormoonklieren hebben in ons lichaam?

Hypothalamus
Hypofyse
Pijnappelklier
Schildklier
Alvleesklier
Bijnieren
Geslachtsklieren

Kortom hormonen kunnen best eens van grote invloed zijn om je welzijn. Wil je er meer over weten? Lees dan eens enkele blogs of luister een podcast over hormonen. Een leuke aanrader is die van https://froulijk.nl/

 

 

 

https://froulijk.nl/

Dit reclame-artikel is geplaatst door (JVB Marketing), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.