De voordelen van een instapbad in de zorg

Naarmate je ouder wordt, gaat het fysiek natuurlijk allemaal steeds een stuk moeizamer. Niet direct iets om je zorgen over te maken, maar natuurlijk wel verstandig om hier rekening mee te houden. Niet voor niets is het daarom voor veel ouderen een enorme opgave om op latere leeftijd nog in bad te gaan. Toch zijn hier gelukkig voldoende mogelijkheden voor tegenwoordig. Zo is het instapbad de perfecte oplossing om ook wanneer je wat minder mobiel bent, toch lekker in bad te kunnen. Om je een idee te geven welke voordelen het allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Minder kans op ongelukken

Doordat je met een instapbad niet over een hoge rand hoeft te stappen, is de kans op ongelukkig natuurlijk aanzienlijk minder. Vooral wanneer je nadat je in bad bent geweest uit wilt stappen, is de kans dat je uitgeleid wanneer je over een hoge rand moet stappen natuurlijk vrij groot. Doordat een instapbad is voorzien van een deurtje die je gemakkelijk op en dicht kunt doen, hoef je dus niet over een hoge rand heen te stappen. Dit zorgt ervoor dat je bijna tot niet kunt vallen. Uiteraard ligt er altijd een ongelukje op de loer, maar kun je het op deze manier wel tot het minimum beperken.

Comfortabel

Even lekker in bad, wie wil dat nu niet? Heerlijk even nergens aan denken en helemaal tot rust komen. Zowel voor jong als oud is dit de perfecte manier van ontspanning. Echter is het voor ouderen wel van belang dat dit op een veilige manier kan. Door te kiezen voor instapbad heb je hier geen omkijken meer na. Door het gemonteerde deurtje, kun je gemakkelijk in en uitstappen en hoef jij je geen zorgen te maken dat je wellicht valt. Daarnaast kun jij jezelf veilig en gemakkelijk omhoog helpen door middel van de steunen aan de muur en is het aan te raden om ook een antislipmat voor in bad van Sani Assist aan te schaffen om het geheel compleet te maken.