Salarissen

Als ondernemer heb je personeel in dienst. Hoe beter het bedrijf loopt, hoe meer personeel je aan moet nemen. Als je steeds meer personeel rond hebt lopen kan je steeds beter bepalen wat een werknemer waard is. In het begin is dit lastiger omdat je niet weet of iemand het waard is of niet. Daarom is het lastig te bepalen wat een goed salaris is voor het personeel. In dit artikel lees je enkele stappen hoe je het loon voor je personeel kan bepalen.

Een salaris moet marktconform zijn. Dit wil zeggen dat het salaris rond het gemiddelde moet liggen. Het gemiddelde kan je baseren op het loon van concurrenten. Je wilt namelijk niet minder salaris betalen dan de concurrenten, maar ook niet meer salaris. Daarom is het belangrijk om te kijken naar wat gemiddeld of ‘normaal’ is voor de functie en leeftijd, om de salarisberekening op af te stemmen.

Bij het bereken salaris moet je rekening houden met het minimumloon. Dit loon is ingesteld om te voorkomen dat werknemers worden onderbetaald. Het minimumloon is dus vastgesteld door de overheid, dit is de maximale ondergrens.

Stel een salarisschaal in. Hierin stel je vooraf op wat bepaalde werknemers kunnen verdienen. Zo kan er geen onduidelijkheid en discussie ontstaan bij de werknemers. Hierbij maak je ook inzichtelijk wat huidige werknemers nog meer kunnen verdienen als zij hoger in de schaal terecht komen. Hierdoor kunnen ze meer waard worden en zullen er geen onderlinge frustraties ontstaan.

Het moment van salaris uitbetalen moet je wettelijk doen als de arbeid verricht is. Dit gebeurt bij de meeste bedrijven op maandbasis, maar in veel bedrijven als restaurants gebeurt dit op week of dag basis. Hier wordt namelijk per dag een bepaalde omzet behaald en hieruit wordt het loon van de werknemers betaald. Het kan per bedrijf dus verschillen wanneer het moment van uitbetalen is. Hierover zijn dus afspraken te maken met de werknemer, ben je echter drie dagen later dan afgesproken, dan is het verplicht om de werknemer een loonsverhoging te geven.