Labiachirurgie

Geen vrouwenlichaam is hetzelfde. Dit gegeven geldt dus ook voor de intieme zone. Vrouwen met ‘afwijkende’ schaamlippen kunnen zich hierdoor behoorlijk onzeker gaan voelen. Binnen het ‘ideaalbeeld’ passen nu eenmaal geen “afwijkende maten” en heb je deze wel, dan zul je er iets aan moeten laten doen; zo wordt door menigeen geoordeeld. Als vrouw kun je het beste proberen deze zienswijze naast je neer te leggen, want er is nu eenmaal geen ‘standaard norm’ waaraan de schaamlippen zouden moeten voldoen.

Wanneer het echt een probleem wordt

Vrouwen die maar onzeker blijven, of belemmerd worden in het dagelijks leven door uitstekende schaamlippen, kunnen er voor kiezen de schaamlippen te laten behandelen. Een chirurgische ingreep kan zowel in een privékliniek plaatsvinden, als ook in het ziekenhuis. De ingreep wordt overigens niet vergoed door de zorgverzekeraar. Allereerst zal er een intakesprek plaatsvinden. Hier kun je klachten bespreken, verdere informatie verkrijgen over de procedure en nagaan of de ingreep wel echt noodzakelijk is.

In de gemeente Leiden is privé kliniek: V-Klinieken gevestigd, met als specialisatie Labiachirurgie . Bezoek gerust de website voor uitgebreide antwoorden op je vragen.

Meer:

Viata Kortingscode
Eiwitshake

Dit artikel is geplaatst door (Suzan), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.